Jeśli byliście kiedyś w restauracji The Mexican to pewnie wiecie, że podają tam wielkie porcje Margarity – w czymś, co przypomina raczej wazon niż kieliszek :) Smaków do wyboru jest tyle, że nigdy nie mogę się zdecydować – czy wolę Margaritę kaktusową czy może Margaritę truskawkową? Jeśli szukacie inspiracji na smakową Margaritę, zapraszam na Margaritę Melonową – do zrobienia o każdej porze roku.
Melonowa Margarita XXL – przepis na drink
Składniki:
- ćwiartka zmiksowanego melona (np. galia)
- 80 ml tequili srebrnej
- 50 ml likieru melonowego (np. Midori)
- 40 ml likieru Triple Sec (np. Cointreau)
- 25 ml soku z cytryny
- kilka kostek lodu
- dużo kruszonego lodu
- plasterek melona i plasterek limonki do dekoracji
Przygotowanie:
Melona obieram i miksuję blenderem. Do shakera wkładam kostki lodu, wlewam wszystkie składniki, wstrząsam do wymieszania. Do dużego kieliszka lub szklanki wsypuję dużo kruszonego lodu, wlewam zawartość shakera, uzupełniam kruszonym lodem i dodaję plasterek melona i limonki do dekoracji. Podaję ze słomkami.