Pyszna, kokosowo-orzechowa kawa z odrobiną czekolady.

Jeśli macie ochotę na coś innego zamiast tradycyjnej kawy z cukrem albo z syropem, polecam kawę z Michałkami kokosowymi. Kokosowe to moje ulubione – bo ja w ogóle lubię wszystko co kokosowe. Kawa z Michałkami jest odrobinę gęsta, ma kawałeczki orzechów i wiórki, ale jeśli komuś to mocno przeszkadza, można przecedzić.

Miłośnikom kawy kokosowej polecam także Mocną Frappe Kokosową – to kawa na zimno, więc w sam raz na taką pogodę.

Kawa michałkowa kokosowa – przepis

Składniki:

  • 3 Michałki kokosowe
  • odrobina mleka
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

Przygotowanie:

Kawę parzymy wrzątkiem albo parzymy kawę w ekspresie – jak kto woli. Do garnuszka wlewamy tyle mleka, żeby przykryć dno. Dodajemy Michałki, podgrzewamy, dopóki cukierki się nie rozpuszczą. Dodajemy gorącą kawę i mieszamy. Podajemy bez mleka, jak ktoś lubi bardzo słodką, może dosłodzić syropem kokosowym, ale nie jest to konieczne.