Mój ulubiony sposób na sok marchwiowy to połączenie go z jabłkiem i bananem, czyli to, co nazywam Domową Karotką. Ale marchewka połączona z innymi owocami też jest świetna – z pomarańczą, z truskawką, z arbuzem… Tym razem do soku marchwiowego dodaję soku z pietruszki, a żeby warzywny smak nie był tak intensywny – soku z gruszek. Pyszny, słodki napój warzywno-owocowy jest idealny na śniadanie, a do tego ma mnóstwo witamin.
Sok marchwiowy z pietruszką i gruszką – przepis
Składniki:
- 50 ml soku z pietruszki
- 100 ml soku z marchewki
- 150 ml soku z gruszek
Przygotowanie:
Warzywa obieram, gruszki też, wszystko wrzucam kolejno do sokowirówki i wyciskam soki do osobnych naczyń, a następnie odmierzam odpowiednie ilości i wlewam do shakera. Jeśli gruszki nie były słodkie, można napój posłodzić miodem. Wszystko mieszam i przelewam do szklanki.
prawdziwa bomba witaminowa.
Super soczek, z chęcią wypiłabym do sniadania