Jeśli ktoś lubi deserowe drinki i Malibu – ta propozycja z pewnością mu przypadnie do gustu. Zapraszam na Kokosa na Kanarach.
Zawsze jakoś nie przepadałam za Malibu, a to dlatego, że pierwszy raz próbowałam Malibu z mlekiem – a to naprawdę beznadziejne połączenie, mdłe i nijakie. Barmani żartują, że po tym, że ktoś zamawia malibu z mlekiem można poznać, że nie ma pojęcia o koktajlach, a chce uchodzić za znawce – bo nigdzie na świecie takiego połączenia się nie pije. Mnie znacznie bardziej smakuje Malibu w drinkach owocowych, takich jak Malibu Funky, ale przyznam, że połączenie deserowe, takie jak Kokos na Kanarach, wcale nie jest takie złe. Drink o gładkim, kokosowym smaku.
Kokos na Kanarach – przepis
Składniki:
- 25 ml Malibu
- 25 ml likieru kawowego
- 150 ml śmietanki
Przygotowanie:
Składniki zmiksować w mikserze elektrycznym. Przelać do szklanki, ozdobić czekoladą startą na tarce lub wiórkami czekoladowymi.
—
Wypróbowałeś ten przepis i masz swoje uwagi? Koniecznie dodaj komentarz pod spodem i podziel się swoimi wrażeniami! A jeśli masz zdjęcie swojego napoju – wyślij go na kontakt@2drink.pl lub umieść na drinkowej tablicy na Facebooku, będzie mi bardzo miło!

Od 2011 roku na blogu 2drink.pl dzielę się swoimi pomysłami na pyszne napoje (drinki, koktajle owocowe, kawy, nalewki itp.). Jestem autorką książek z przepisami: „Proste drinki”, „Proste shoty”, „Drinki świata”, „Bezalkoholowe drinki i napoje”, które sprzedały się w ponad 50 tysiącach egzemplarzy. Zachęcam do wspólnego eksperymentowania! :)