W lodziarniach Grycana można teraz zamówić czekoladę na gorąco z lodami – cena za filiżankę to blisko 10 zł. Ale w sumie – po co płacić 10 zł, jak można taką czekoladę wypić w domu, wydając znacznie mniej? Jest pyszna – lody przełamują tę ciężkość czekolady, trochę ją schładzają, więc już jest gotowa do picia od razu po przygotowaniu. Spróbujcie koniecznie!
Gorąca czekolada orzechowa na bogato:
Składniki:
- pół tabliczki mlecznej czekolady
- gałka lodów orzechowych
- łyżeczka zmielonych orzechów (nerkowca, włoskich, laskowych itp.)
- 2 łyżki mleka
Przygotowanie:
Do garnuszka wlewam mleko i wsypuję pokrojoną w kawałki czekoladę. Podgrzewam do momentu, aż czekolada się rozpuści – na małym ogniu. Wlewam do filiżanki, dodaję lody i posypuję orzechami.
—
Jeśli mój przepis zainspirował Cię do zrobienia własnego drinka – koniecznie napisz o tym w komentarzu albo wrzuć fotkę na drinkową tablicę na Facebooku. Możesz też wysłać ją na kontakt@2drink.pl – będzie mi bardzo miło :)

Od 2011 roku na blogu 2drink.pl dzielę się swoimi pomysłami na pyszne napoje (drinki, koktajle owocowe, kawy, nalewki itp.). Jestem autorką książek z przepisami: „Proste drinki”, „Proste shoty”, „Drinki świata”, „Bezalkoholowe drinki i napoje”, które sprzedały się w ponad 50 tysiącach egzemplarzy. Zachęcam do wspólnego eksperymentowania! :)