Sok z buraka i pomarańczy, z dodatkiem soku jabłkowego jest poza tym bardzo smaczny – burak jest tylko lekko wyczuwalny, a sok pomarańczowy przebija się w tym napoju. Dlatego można go napić się z przyjemnością.
Detoksykujący sok z buraka i pomarańczy – przepis
Składniki:
- 100 ml soku z buraka
- 100 ml soku z pomarańczy
- 50 ml soku z jabłka
Przygotowanie:
Wszystkie soki wyciskam tuż przed zmieszaniem. Mieszam w shakerze w podanych proporcjach i podaję. Sok można przechować w lodowce przez 2 dni.

Od 2011 roku na blogu 2drink.pl dzielę się swoimi pomysłami na pyszne napoje (drinki, koktajle owocowe, kawy, nalewki itp.). Jestem autorką książek z przepisami: „Proste drinki”, „Proste shoty”, „Drinki świata”, „Bezalkoholowe drinki i napoje”, które sprzedały się w ponad 50 tysiącach egzemplarzy. Zachęcam do wspólnego eksperymentowania! :)