To oczywiście żart – bo przecież whisky można lubić w czystej postaci, bez mieszania z innymi alkoholami i napojami, a niektórzy wręcz uważają, że najgorsze, co można zrobić z dobrą whisky, to zmieszać ją z colą. No cóż, z pewnością picie drogiego trunku z colą nie jest dobrym rozwiązaniem, ale jak wiecie, ja do drinków używam raczej whisky z dolnej półki.
Przepis na Whisky Up podrzucił mi Adam, który na Facebooku prowadzi stronę Sweet Drink i zajmuje się obsługą barmańską na weselach. Według jego opinii, ten drink smakuje wszystkim i jest właśnie taką fajną alternatywą dla whisky z colą. Po spróbowaniu powiem Wam, że Whisky Up bije whisky z colą na głowę :)
Whisky Up – przepis na drink
Składniki:
- 40 ml whisky
- 30 ml likieru brzoskwiniowego
- dopełnić Spritem lub podobnym napojem
- kostki lodu
- do dekoracji można dodać pół plasterka cytryny
Przygotowanie:
Drink robię bezpośrednio w niskiej szklance. Najpierw alkohole wlewam na lód, mieszam delikatnie łyżką, dopełniam Spritem, a na końcu wrzucam cytrynkę.