Ten drink to tak naprawdę drink z arbuza i tequili, ale u mnie wszystko z tequilą i dużą ilością lodu jest „margaritą” więc niech i to będzie margaritą :)
Przygotowałam sobie kostki arbuzowego lodu, specjalnie z myślą o tym, by wypróbować je z moją ulubioną tequilą. I nie zawiodłam się! Drink jest świetny – tak naprawdę lepszy z każdą minutą, kiedy arbuz zaczyna się rozpuszczać. Dlatego właśnie polecam go do długiego, powolnego sączenia – warto poczekać, aż arbuzowe kostki rozpuszczą się przynajmniej w połowie. Co ważniejsze, drink nie traci swojej temperatury mimo rozpuszczania kostek (a to naprawdę trwa długo), więc jest maksymalnie orzeźwiający.
Margarita arbuzowa – przepis
Składniki:
- kilka kostek arbuzowego lodu
- 50 ml tequili
- lemoniada lub Zbyszko 3 cytryny do uzupełnienia
Przygotowanie:
Do wysokiej szklanki włożyć arbuzowy lód, wlać tequilę i dopełnić lemoniadą lub Zbyszkiem. Podawać ze słomką.
—
Wypróbowałeś ten przepis i masz swoje uwagi? Koniecznie dodaj komentarz pod spodem i podziel się swoimi wrażeniami! A jeśli masz zdjęcie swojego napoju – wyślij go na kontakt@2drink.pl lub umieść na drinkowej tablicy na Facebooku, będzie mi bardzo miło!

Od 2011 roku na blogu 2drink.pl dzielę się swoimi pomysłami na pyszne napoje (drinki, koktajle owocowe, kawy, nalewki itp.). Jestem autorką książek z przepisami: „Proste drinki”, „Proste shoty”, „Drinki świata”, „Bezalkoholowe drinki i napoje”, które sprzedały się w ponad 50 tysiącach egzemplarzy. Zachęcam do wspólnego eksperymentowania! :)
Coś czuję, że ja i ta margarita się zaprzyjaźnimy :)
Oj, ja też się zaprzyjaźniłam! :)
uwielbiam arbuzowe drinki, Twoja margarita musi być boska!
dobry pomysł na parapetówkę ! :)