Jarmuż to źródło wielu witamin i przeciwutleniaczy, ma też bardzo dużo żelaza, więc warto o nim pamiętać i od czasu do czasu włączać do swojego jadłospisu. Ja przyznam szczerze, że nie próbowałam go w innej formie niż w koktajlach, a piłam już w kilku połączeniach. Moje ulubione to koktajl z jarmużu z brzoskwinią, ale z dodatkiem kiwi i pestek dyni też jest świetny. No i ma piękny zielony kolor.
Koktajl Zielone Błoto
Składniki:
- 2 spore garści jarmużu
- pół kubeczka jogurtu naturalnego
- 2 banany
- 3 kiwi
- garść pestek dyni
Przygotowanie:
Obrane owoce kroję na małe kawałki i wrzucam do blendera. Dodaję jarmuż, jogurt i pestki dyni. Wszystko razem blenduję do uzyskania jednolitej konsystencji.

Od 2011 roku na blogu 2drink.pl dzielę się swoimi pomysłami na pyszne napoje (drinki, koktajle owocowe, kawy, nalewki itp.). Jestem autorką książek z przepisami: „Proste drinki”, „Proste shoty”, „Drinki świata”, „Bezalkoholowe drinki i napoje”, które sprzedały się w ponad 50 tysiącach egzemplarzy. Zachęcam do wspólnego eksperymentowania! :)

a można go zrobić dzień wcześniej i zabrać następnego dnia do pracy?
prawdziwy łyk zdrowia!