Jeśli macie ochotę na coś innego zamiast tradycyjnej kawy z cukrem albo z syropem, polecam kawę z Michałkami kokosowymi. Kokosowe to moje ulubione – bo ja w ogóle lubię wszystko co kokosowe. Kawa z Michałkami jest odrobinę gęsta, ma kawałeczki orzechów i wiórki, ale jeśli komuś to mocno przeszkadza, można przecedzić.
Miłośnikom kawy kokosowej polecam także Mocną Frappe Kokosową – to kawa na zimno, więc w sam raz na taką pogodę.
Kawa michałkowa kokosowa – przepis
Składniki:
- 3 Michałki kokosowe
 - odrobina mleka
 - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
 
Przygotowanie:
Kawę parzymy wrzątkiem albo parzymy kawę w ekspresie – jak kto woli. Do garnuszka wlewamy tyle mleka, żeby przykryć dno. Dodajemy Michałki, podgrzewamy, dopóki cukierki się nie rozpuszczą. Dodajemy gorącą kawę i mieszamy. Podajemy bez mleka, jak ktoś lubi bardzo słodką, może dosłodzić syropem kokosowym, ale nie jest to konieczne.

Od 2011 roku na blogu 2drink.pl dzielę się swoimi pomysłami na pyszne napoje (drinki, koktajle owocowe, kawy, nalewki itp.). Jestem autorką książek z przepisami: „Proste drinki”, „Proste shoty”, „Drinki świata”, „Bezalkoholowe drinki i napoje”, które sprzedały się w ponad 50 tysiącach egzemplarzy. Zachęcam do wspólnego eksperymentowania! :)
				
  
  
  
  
0 komentarzy