Bardzo orzeźwiająca, zimna kawa, do tego słodka, z powodzeniem można ją pochłonąć zamiast drugiego śniadania. Bo trzeba przyznać, że jest też mega kaloryczna, ale od czasu do czasu można sobie na taką kaloryczną bombę pozwolić. Polecam przygotować ją z zamrożonego wcześniej banana.
Kawa krówkowa z bananem – przepis
Składniki:
- 1 banan zamrożony
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 1,5 łyżki masy krówkowej
- 100 ml śmietanki do kawy
- kilka kostek lodu
Przygotowanie:
Banana kroimy w kawałki, wrzucamy do blendera, dodajemy pozostałe składniki i lód, miksujemy. Podajemy od razu po przygotowaniu.
—
Jeśli podobał Ci się ten przepis – kliknij „Lubię to” i podziel się nim ze swoimi znajomymi.

Od 2011 roku na blogu 2drink.pl dzielę się swoimi pomysłami na pyszne napoje (drinki, koktajle owocowe, kawy, nalewki itp.). Jestem autorką książek z przepisami: „Proste drinki”, „Proste shoty”, „Drinki świata”, „Bezalkoholowe drinki i napoje”, które sprzedały się w ponad 50 tysiącach egzemplarzy. Zachęcam do wspólnego eksperymentowania! :)
Wydaje mi sie ze do tego lodu potrzeby jest blender z funkcja kruszenia lodu,zeby niezniszczyc ostrzy,takim wszystko zmiksowac.
A te wszystkie koktajle kawy itp. to blendujemy ręcznym blenderem albo zwykłym kielichowym?
tego banana zamrozonego blendujemy?i kostki lodu miksujemy?czy na koniec je dodac?
<3
Więcej pisać nie trzeba ;)