Marsolada na gorąco

utworzone przez | paź 3, 2012 | Kawa, czekolada, herbata, grzańce, Wszystkie przepisy | 6 Komentarze

To jest chyba największa rozpusta, jaką można sobie wyobrazić – słodka i mega pyszna!

Pamiętasz przepis na drink MARSjanin? Muszę Ci powiedzieć, że Mars to mój ulubiony batonik i od razu po spróbowaniu Marsjanina wiedziałam, że to nie mój ostatni przepis z wykorzystaniem Marsów. Stąd pomysł na Marsoladę – to połączenie czekolady i Marsa, jak nietrudno się domyślić, z jednym tajnym składnikiem. Wypróbuj koniecznie, na jesienną depresję jak znalazł!

Marsolada na gorąco – przepis

Składniki:

  • pół tabliczki mlecznej czekolady (lub gorzkiej, jak ktoś woli)
  • pół Marsa
  • odrobina mleka
  • łyżka likieru śmietankowego lub mlecznego (może być Baileys lub Crema 84)

Przygotowanie:

Do garnuszka wlewam mleko, tyle, żeby przykryło dno. Wrzucam pokrojonego na kawałki Marsa i połamaną czekoladę. Podgrzewam i mieszam do rozpuszczenia i połączenia składników. Mars się tak idealnie nie rozpuści, ale takie grudki mogą zostać. Do filiżanki wlewam likier, dodaję rozpuszczoną czekoladę, lekko mieszam łyżką i podaję. Podawać w małych filiżankach, bo jest baaardzo słodkie :)

6 komentarzy

  1. gin

    Ta szklanka na zdjęciu taka mała to nie jest… ;) Ale wypiłabym bez mrugnięcia okiem, bo takie mega słodkie słodkości od czasu do czasu uwielbiam :)

    Odpowiedz
    • Agnieszka

      To prawda – na raz jej nie da rady wypić, nawet jak człowiek jest łakomczuchem jak ja :))

      Odpowiedz
  2. 2drink

    Dziewczyny, musicie spróbować, to po prostu boskie! :)

    Odpowiedz
  3. Klaudia

    rozpływam się :D to coś dla mnie

    Odpowiedz
  4. Natalia

    Bardzo mi się podoba :) Za dużo (dbając o linię) wypić nie można, ale na chandrę jak najbardziej cały kubek :)

    Odpowiedz

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

15 − piętnaście =