Hairless Duck to kolejne, po Fallen Angel, fascynujące połączenie ajerkoniaku z sokiem – tym razem pomarańczowym.
W tym drinku najbardziej zafascynowała mnie nazwa – Hairless Duck, czyli łysa kaczka? Brzmi ciekawie i jak się okazało – równie ciekawie smakuje. Jeśli ktoś nie próbował nigdy łączyć kremowych likierów, takich jak ajerkoniak czy likier czekoladowy z sokami lub gazowanymi napojami, to naprawdę do tego zachęcam, bo otrzymujemy zupełnie niespodziewany rezultat.
Hairless Duck – przepis
Składniki:
- 30 ml ajerkoniaku
- 15 ml rumu
- 30 ml wódki
- sok pomarańczowy
Przygotowanie:
Rum, ajerkoniak i wódkę wytrząsać w shakerze. Wlać do szklanki na lód, uzupełnić sokiem pomarańczowym.
—
Wypróbowałeś ten przepis i masz swoje uwagi? Koniecznie dodaj komentarz pod spodem i podziel się swoimi wrażeniami! A jeśli masz zdjęcie swojego napoju – wyślij go na kontakt@2drink.pl lub umieść na drinkowej tablicy na Facebooku, będzie mi bardzo miło!

Od 2011 roku na blogu 2drink.pl dzielę się swoimi pomysłami na pyszne napoje (drinki, koktajle owocowe, kawy, nalewki itp.). Jestem autorką książek z przepisami: „Proste drinki”, „Proste shoty”, „Drinki świata”, „Bezalkoholowe drinki i napoje”, które sprzedały się w ponad 50 tysiącach egzemplarzy. Zachęcam do wspólnego eksperymentowania! :)