Prosty drink z dwóch wermutów, o wyjątkowym, ziołowym smaku.

Naszła mnie ochota ostatnio na coś mocniejszego, coś w stylu daquiri albo margarity. A że lubimy w domu ziołowe smaki – stąd pomysł na White Frog, czyli drink o całkiem sporej mocy (choć oczywiście nie tak mocny jak daiquiri, bo wermut sam w sobie ma mniej procentów), o lekko kwaskowym smaku z nutą słodyczy. Do jego przygotowania potrzebujemy dwa wermuty – Ciociosan Classico oraz Ciociosan Sweet. Jeśli ktoś lubi smaki mniej słodkie – zamiast Sweet polecam Ciociosan Dry. Crusta z cukru, którą robimy na brzegu kieliszka sprawia, że i tak nieco słodyczy poczujemy, pijąc White Frog.

White Frog – przepis na drink*

Składniki:

  • 50 ml wermutu Ciociosan Classico
  • 50 ml wermutu Ciociosan Sweet
  • sok z połowy limonki
  • odrobina soku z cytryny + cukier

Przygotowanie:

Zaczynam od przygotowania crusty na brzegu kieliszka. Następnie składniki drinka mieszam w shakerze z kostkami lodu i przelewam do kieliszka koktajlowego.

White Frog

*drink powstał we współpracy z marką Ciociosan