Trzy likiery, które wizualnie komponują się świetnie, tworząc niecodzienne połączenie smakowe.

Na dole kawowy, w środku owocowy, na górze – ziołowy. Ale nie oszukujmy się, w shotach warstwowych znacznie ważniejszy niż dobór smaków jest dobór kolorów, a ten shot, który u góry i dołu jest brązowy, a w środku przezroczysty, wygląda interesująco. Do zrobienia nie jest trudny, więc polecam nawet tym, którzy dopiero uczą się robić shoty warstwowe.

Inne shoty warstwowe, których warto spróbować to: Małpi Mózg, Boski Żigolo czy Chmurka.

Shot Kaja

Składniki:

  • 1/3 Kahlua
  • 1/3 Archers
  • 1/3 Jagermeister

Przygotowanie:

Składniki wlewamy w podanej kolejności do wysokiego kieliszka (do wódki lub likierów). Drugi i trzeci najlepiej wlewać delikatnie, po łyżce, z butelki wyposażonej w nalewak.

shot kaj