Pijany Żuraw – prosty drink mojego pomysłu, sposób na wykorzystanie whisky w trochę innej formie niż zazwyczaj.

Połączenie whisky z wódką żurawinową, które kiedyś zaproponowałam (zobacz: Cranberry Scotch) tak mi smakowało, że postanowiłam poeksperymentować dalej z tymi smakami. Tym razem będzie to sok żurawinowy, dzięki czemu drink jest delikatniejszy w smaku. W połączeniu z sokiem pomarańczowym i odrobiną soku z cytryny jest naprawdę smaczny i z czystym sercem polecam go nawet osobom, które nie przepadają za whisky.

Pijany Żuraw – przepis

Składniki:

  • 50 ml whisky
  • 50 ml soku żurawinowego
  • 120 ml soku pomarańczowego
  • ćwiartka cytryny

Przygotowanie:

Składniki wymieszać w shakerze z kostkami lodu. Przelać do szklanki, dodać lekko wyciśniętą ćwiartkę cytryny i podawać.

YouTube Preview Image

Pijany Zuraw