Ten drink to tak naprawdę drink z arbuza i tequili, ale u mnie wszystko z tequilą i dużą ilością lodu jest „margaritą” więc niech i to będzie margaritą :)

Przygotowałam sobie kostki arbuzowego lodu, specjalnie z myślą o tym, by wypróbować je z moją ulubioną tequilą. I nie zawiodłam się! Drink jest świetny – tak naprawdę lepszy z każdą minutą, kiedy arbuz zaczyna się rozpuszczać. Dlatego właśnie polecam go do długiego, powolnego sączenia – warto poczekać, aż arbuzowe kostki rozpuszczą się przynajmniej w połowie. Co ważniejsze, drink nie traci swojej temperatury mimo rozpuszczania kostek (a to naprawdę trwa długo), więc jest maksymalnie orzeźwiający.

Margarita arbuzowa – przepis

Składniki:

  • kilka kostek arbuzowego lodu
  • 50 ml tequili
  • lemoniada lub Zbyszko 3 cytryny do uzupełnienia

Przygotowanie:

Do wysokiej szklanki włożyć arbuzowy lód, wlać tequilę i dopełnić lemoniadą lub Zbyszkiem. Podawać ze słomką.

Wypróbowałeś ten przepis i masz swoje uwagi? Koniecznie dodaj komentarz pod spodem i podziel się swoimi wrażeniami! A jeśli masz zdjęcie swojego napoju – wyślij go na kontakt@2drink.pl lub umieść na drinkowej tablicy na Facebooku, będzie mi bardzo miło!