Kawa z dodatkiem alkoholowej mieszanki, która – o dziwo – świetnie komponuje się z kawowym smakiem.

W tej kawie wszystko dobrze ze sobą współgra – lekki smak Malibu, likieru kawowego i brandy łączą się doskonale. Kawa ma lekko alkoholowy smak, rozgrzewa, jest słodka, deserowa. Jest nawet lepsza niż Karaibska kawa z rumem i Malibu. Nadaje się na deser po obiedzie, najlepiej z jakimś pysznym ciachem :)

Kawa poobiednia – przepis

Składniki:

  • 1 łyżeczka rozpuszczalnej kawy lub espresso z ekspresu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 25 ml Malibu
  • 25 ml likieru kawowego
  • 25 ml brandy
  • bita śmietana

Przygotowanie:

Kawę zaparzyć w 3/4 szklanki wody, osłodzić. Alkohole zmieszać, dodać do kawy. Ozdobić bitą śmietaną i odrobiną kawy na wierzchu.

Share This