Jeśli znudziły Ci się już grzańce z wina i chcesz spróbować czegoś zupełnie innego, przychodzę z pomocą :)
Wiem, jak to brzmi: „cydr z czekoladą”. Jak szaleństwo :) Można pomyśleć, że to nie może się udać, ale poczekaj i spróbuj, zanim osądzisz. Do tego przepisu wybrałam cydr śliwkowy, a śliwka z czekoladą smakuje obłędnie. Nie tylko w deserach, jak się okazuje, ale w postaci gorącego napoju też daje radę.

Grzany cydr z czekoladą – przepis

Składniki:

  • 1 butelka 330 ml cydru śliwkowego
  • pół łyżeczki cynamonu mielonego
  • 1 kostka gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

Cydr wlewam do szerokiego rondelka, dodaję cynamon i czekoladę, podgrzewam na małym ogniu i podaję, gdy będzie już ciepły, a czekolada się rozpuści.

Dla mnie bomba :)