Na dworze takie upały, że trzeba się czymś ochłodzić. A co chłodzi lepiej, niż zimny drink z arbuza?

Okazuje się, że żeby zrobić fajnego, orzeźwiającego drinka nie trzeba wiele zachodu – zresztą ja zawsze powtarzam, że wystarczą 2-3 składniki, żeby wyczarować fajny smak i drinka, na punkcie którego goście oszaleją. Taki właśnie jest Arbuzelon – jeśli ktoś lubi arbuza, to nie może nie spróbować tego smaku – jest po prostu nieziemski. Drink pije się jak soczek, więc trzeba uważać, żeby nie przesadzić z ilością. Z drinków z arbuzem polecam jeszcze Orzeźwiający drink arbuzowy lub bezalkoholowy Koktajl z arbuza i truskawek.

Arbuzelon – przepis na drink

Składniki:

  • 100 ml soku z arbuza
  • 50 ml likieru melonowego (np. Midori)
  • 20 ml soku z cytryny
  • lód

Przygotowanie:

Sok z arbuza wycisnęłam w sokowirówce, ale można też zrobić inaczej – arbuza w kawałkach włożyć do blendera, dodać pozostałe składniki i zmiksować. Jeśli mamy wyciśnięty sok, to mieszamy do w shakerze z lodem, żeby składniki się połączyły i schłodziły.

Wypróbowałeś ten przepis i masz swoje uwagi? Koniecznie dodaj komentarz pod spodem i podziel się swoimi wrażeniami! A jeśli masz zdjęcie swojego napoju – wyślij go na kontakt@2drink.pl lub umieść na drinkowej tablicy na Facebooku, będzie mi bardzo miło!

Arbuzelon